MĒS NODROŠINĀM NEIEROBEŽOTU PIEEJU INFORMĀCIJAI
UN LABU LASĀMVIELU ATPŪTAI
Bibliotēkas paziņojumi:

Izstāde "Citāda grāmata"

Papildināts 2015. g. 19. maijā
FOTO / VIDEO / PDF / POWERPOINT
drukāt
Izstāde "Citāda grāmata"

Kuldīgas Galvenās bibliotēkas 2.stāvā skatāma Latvijas Neredzīgo bibliotēkas Ventspils  filiālbibliotēkas izstāde „Citāda grāmata”. Tā ir iespēja iepazīties un apskatīt grāmatas Braila rakstā, piem., Bībeli, nošu grāmatas un ābeci, kā arī dažus pārsteigumus - grāmatas taktilā, Braila rakstāmmašīnu, lenšu atskaņotāju, lupas un audio grāmatas.

Latvijas Neredzīgo bibliotēka Ventspils filiālbibliotēka kopš 2014. gada organizē ceļojošo izstādi „Citāda grāmata”. Šoreiz, no 8. maija līdz 8. jūnijam, tā viesosies Kuldīgas Galvenajā bibliotēkā. Izstādes ietvaros būs apskatāmi dažādi eksponāti, ar kuru palīdzību cilvēkiem ar redzes traucējumiem ir iespēja iegūt informāciju.

Jau kopš 2014. gada mēs — Latvijas Neredzīgo bibliotēkas Ventspils filiālbibliotēka — esam uzsākuši ceļojošo izstādi „Citāda grāmata” Ventspils bibliotēkās. Un ar šo gadu esam sākuši paplašināt savu ceļojumu pa citām Latvijas bibliotēkām. Šajā gadā savu ceļojumu esam uzsākuši Kuldīgas Galvenajā bibliotēkā (1905. gada ielā 6). Mēs vēlamies iepazīstināt sabiedrību ar to, kādi atšķirīgi saziņas un informācijas līdzekļi ir pieejami cilvēkiem ar redzes traucējumiem. Izstāde būs apskatāma no 8. maija līdz 8. jūnijam.
Izstāde izstrādāta interesanta un unikāla, jo visus eksponātus var gan saredzēt, gan sadzirdēt, gan sataustīt, un nekur citur Latvijā to nevar redzēt.

Izstādē eksponētas un apskatāmas audiogrāmatas – klausāmās grāmatas (kasetēs un CD MP3 formātā), grāmatas Braila rakstā (mācību grāmatas, lasāmas grāmatas, kā arī izklaides žurnāli) un citi informācijas saziņas līdzekļi, ar kuru palīdzību tiek informēti cilvēki ar redzes traucējumiem. Būs arī iespēja izmēģināt roku pie neredzīgo raksta rakstāmmašīnas un veco lenšu aparāta. Kā jūs domājat, vai neredzīgo rakstā ir pieejams arī Playboy žurnāls? Ja vēlaties to noskaidrot, laipni lūgti uz izstādi.

Uzziņai:

LATVIJAS NEREDZĪGO BIBLIOTĒKAS darbības mērķis ir nodrošināt cilvēkiem ar redzes traucējumiem iespēju lasīt grāmatas neredzīgo jeb Braila rakstā, palielinātā drukā un audiogrāmatās. Bibliotēkai ir gan Braila raksta nodaļa speciālu grāmatu pagatavošanai, gan Skaņu ierakstu studija audiogrāmatu ieskaņošanai. Šī ir vienīgā bibliotēka Latvijā, kura pati izdod grāmatas sava krājuma papildināšanai. Latvijas Neredzīgo bibliotēka atrodas Rīgā, Juglas ielā 14; tai ir septiņas filiāles Balvos, Cēsīs, Daugavpilī, Jelgavā, Liepājā, Rēzeknē un Ventspilī.

www.neredzigobiblioteka.lv

Informāciju sagatavoja:
Ainars Šepetauskis
Baldones iela 16 Ventspils LV-3601
Tālr. 63630722, vai 28259258
ventspils@neredzigobiblioteka.lv